Esittely
Ottelutilastot
Hurmos - JyLe
18-19 - Naisten 1-sarja - Naisten 1-sarja
Klo 13:00 Joensuun Urheilutalo
9
Maa

JyLe N1 päättää runkosarjan pelit vierastuplalla Joensuussa


JyLe pelaa kaksi viimeistä runkosarjan otteluaan Joensuussa kohdaten lauantaina Hurmoksen ja sunnuntaina Juju Joensuun. Molemmat Joensuun joukkueet taistelevat vielä pudotuspelipaikasta, joten panos peleissä on kova. Joensuun joukkueet ovat heti pudotuspeliviivan alapuolella, mutta koska Kuortaneen valmennuskeskusjoukkue ei pelaa pudotuspelejä, nousee yksi joukkue viivan alapuolelta vielä mukaan loppukahinoihin. Kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Hurmos, Juju ja RaisU. JyLellä on puolestaan vielä mahdollisuus nousta runkosarjassa jopa kolmannelle sijalle. Se vaatisi JyLeltä kolmen pisteen voittoa molemmista viikonlopun peleistä, ja sen jälkeen vielä NALE/HEL Volley-RaisU pelin tulos ratkaisisi JyLen sijoituksen lopullisesti. Asetelmat viimeisiin runkosarjan otteluihin ovat siis äärimmäisen mielenkiintoiset vielä monen joukkueen kohdalla. Kahdeksan pudotuspelijoukkueen osalta vain runkosarjan voittaja LP Viesti Akatemia ja sarjan kuudenneksi sijoittuva Rantaperkiön Isku ovat varmistaneet sijoituksensa.

Lauantaina Joensuun urheilutalolla vastaan asettuva Hurmos on hankkinut loppukauden peleihinsä kovan luokan vahvistuksen. Vielä viime vuonna mestaruusliigassakin kovaa jälkeä tehnyt Elli-Noora Hiltunen on pelannut Hurmoksen riveissä vasta neljä ottelua, ja tehnyt keskimäärin noin 20 pistettä ottelua kohden. Elli-Noora oli kaudella 2016-2017 mestaruusliigan runkosarjan pistepörssissä eniten pisteitä tehnyt suomalaispelaaja, mikä kertoo Hurmoksen vahvistuksen kovuudesta. Hurmoksen joukkueen toinen luottopelaaja on keskipelaaja Hanna Härkänen, ja Nea Hämäläinen sekä farmisopimuksella LP Kangasalan liigajoukkueesta loppukaudeksi Hurmokseen tulleet hakkuri/yleispelaaja Hanna Keskinen ja passari Emmi Jalonen täydentävät Hurmoksen kovaa pelaajamateriaalia.

Sunnuntaina samassa hallissa peliä emännöi Juju Joensuu, jonka riveissä pelaa 1-sarjan pistepörssin ylivoimainen kärkinainen, ukrainalaisvahvistus Anna Yefremenko. Jujun toinen pisteidentekijä on Sini Kesänen, ja yhdessä kaksikko on tehnyt Jujussa reilusti enemmän pisteitä kuin 13 muuta pelaajaa yhteensä. Kaksikon päivän kunto tulee olemaankin ratkaiseva tekijä Jujun pelille.

JyLe ei vierasjoukkueiden kuvia kumartele, etenkin kun sen omissa riveissä pelaa muiden muassa Kaisa Nymanin veroinen peluri. Omilla vahvuuksillaan pelatessaan joukkue tulee olemaan kova pala Joensuun joukkueille. JyLe taistelee sarjapisteistä viimeiseen palloon asti ja hakee samalla hyvää virettä pudotuspeleihin. Pudotuspelivaiheen puolivälierä pelataan Jyväskylässä joko 16.3. tai 17.3.

Kuva: Ari Hyvönen

JyLe N1 jäi pisteittä runkosarjan päättäneessä vierastuplassa


JyLe N1 ei onnistunut saalistamaan sarjapisteitä kahdesta viimeisestä runkosarjan ottelustaan Joensuussa. Molemmat Joensuun joukkueet pelasivat vielä pääsystä pudotuspeleihin, ja kotijoukkueiden taistelutahto sekä kannustus Joensuun urheilutalolla oli sen mukaista. Lauantain pelissä Hurmosta vastaan emäntien kova syöttöpeli aiheutti vaikeuksia JyLen vastaanotolle, eikä JyLe pystynyt hyödyntämään vahvaa keskihyökkäystään. Kun palloa ei saatu laidasta kuolemaan riittävillä tehoilla, tukehtui hyökkäyspeli tehottomaksi. Hurmoksen viimeisiin peleihin vahvistukseksi tullut Elli-Noora Hiltunen teki Jylen kannalta pahaa jälkeä laidasta, ja teki jälleen joukkueensa korkeimman pistemäärän, 18 pistettä. Jylestä eniten pisteitä teki Kaisa Nyman, 9 pistettä. Kun muiden jyleläisten pistesaldo jäi vaatimattomaksi, voitti Hurmos pelin selkeästi 3-0 (25-16, 25-14, 25-17).

Hurmoksen parhaana palkittiin Elli-Noora Hiltunen, ja JyLestä palkittiin kovalla tahdolla palloa lattianrajasta kaivanut libero Emilia Joensalo.

Sunnuntain pelissä Jujua vastaan vastaanottovaikeudet jatkuivat, ja kaksi ensimmäistä erää meni täysin Jujun komennossa. Jujun pistekuningatar Anna Yefremenko oli aika ajoin täysin pitelemätön Annan hyökätessä kovalla kädellä omista korkeuksistaan. Pitkän erätauon jälkeen herättiin kolmanteen erään taistelemaan vielä tosissaan. Heta Rissasen oltua edelleen poissa pelistä kämmenluun murtuman vuoksi, vaihdettiin pelin luonteen kääntämiseksi hakkurin paikalle kolmanteen erään Siiri Vehmasen tilalle Saara Piippo, ja laitahyökkääjät valoivat itseensä hyökkäysrohkeutta. Milla Aallon johdolla pallo alkoikin kuolla laidasta, eikä Jujun torjunta saanut hyökkäyksiin kunnon otetta. Laitahyökkäystä tarvittiinkin, sillä vastaanotto ei edelleenkään mahdollistanut kunnolla keskihyökkäyksen hyödyntämistä. Emilia Joensalon ohella myös muut pelaajat heräsivät kaivamaan palloja peliin mahdottomaltakin tuntuvista paikoista, ja lopulta taistelu palkittiin erävoitolla. Hyvä taistelu jatkui myös neljännessä erässä. Erän alku lähti JyLeltä huonosti liikkeelle, ja Juju sai heti alkumetreillä taottua reilun piste-eron. JyLe kuitenkin hivuttautui rinnalle kovalla taistelulla tilanteeseen 22-22. Pari erää hienosti toiminut pelirohkeus ei kuitenkaan kantanut aivan loppuun saakka, vaan muutaman varovaisen suorituksen seurauksena voiton avaimet annettiin vastustajan käsiin, ja se käytti ne hyväkseen, ja voitti pelin lopulta 3-1 (25-15, 25-12, 23-25, 25-22).

Anna Yefremenko teki kentän kovimman pistelukeman, 28 pistettä. JyLestä kaksinumeroisille pisteille pääsivät Tiina Pöytäniemi (14). ja Milla Aalto (12). Jujun parhaana palkittiin 10 pistettä tehnyt Rosa Malinen, ja JyLestä palkittiin jälleen kovaa taistelutahtoa molemmissa viikonlopun peleissä osoittanut Emilia Joensalo.

Ensimmäisen pudotuspelinsä JyLe pelaa lauantaina 16.3. PuWoa vastaan Vaajakosken liikuntahallilla klo 18:30. Toinen peli pelataan sunnuntaina 17.3. Kuopiossa.

Kuva: Marko Pennanen

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Hurmos 3 - 0
(25 - 16) (25 - 14) (25 - 17)
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat