Esittely
Ottelutilastot
JyLe N1 - PuWo
18-19 - Naisten 1-sarja - Puolivälierät
Klo 18:30 Vaajakosken liikuntahalli
16
Maa

Pudotuspelitaistelu alkaa la 16.3. klo 18:30 Vaajakosken liikuntahallilla


Pudotuspelien puolivälieräsarjassa JyLe saa vastaansa runkosarjan neljänneksi sijoittuneen Puijo Wollyn Kuopiosta. PuWon syyskausi ei sujunut aivan odotetulla tavalla, ja myös loukkaantumiset rassasivat joukkuetta. Joulun jälkeen yhdysvaltalaisvahvistus Raeann Greisenin tulon myöstä peli nousi uudelle tasolle ja voitot seurasivat toistaan. Tosin heti ensimmäinen peli Greisenin tulon jälkeen oli juuri JyLeä vastaan, ja JyLe voitti tiukan pelin Kuopion kotikentällä 2-3.

JyLe puolestaan aloitti sarjan häviämällä PuWolle kotonaan 1-3, ja alun kangertelu jatkui vielä kolmen tappion verran. Sen jälkeen oma peli kehittyi peli peliltä, ja JyLe pelasi loistavasti ottaen kolmestatoista pelistä kaksitoista voittoa. Heta Rissasen kämmenluun murtuman jälkeen haasteet kasvoivat, ja sopivaa roolitusta etsiessä peli sakkasi. Loppukauden seitsemästä pelistä JyLelle tuli viisi tappiota. Viimeisen runkosarjan viimeisissä erissä oma peli alkoi jälleen pyöriä, ja toimiva kokoonpano löytyi hakkuri Heta Rissasen oltua edelleen käsi paketissa penkillä.

PuWon joukkue on 1-sarjan pisin joukkue, ja hyvän torjuntansa myötä se tekee vastustajan hyökkäyspelin tukalaksi. PuWon hyökkäyspelissä ehdoton ykkönen on ollut yhdysvaltalaisvahvistus yleispelaaja Raeann Greisen, joka on tehnyt keskimäärin noin 20 pistettä ottelua kohden. Tärkeä pelaaja PuWolle on myös erittäin kokenut takavuosien liigajyrä Elina Heiskanen, joka on kauden kuluessa lämmennyt keskipelaajan tontillaan kovaan vireeseen. Elina pystyy pelaamaan myös hakkurin paikalla, joten monipuolisena pelaajana hän tuo vaihtoehtoja PuWon rosteriin. Myös PuWon muut keskipelaajat ovat kovaa luokkaa. Pitkääkin pitempi Ella Autere on torjunnassa vaikeasti ohitettava, ja JyLe-kasvatti Pihla Pohjola on monipuolinen ja koordinaatiokyvyltään taitava pelaaja. Laidassa pisteitä tekee pelistä toiseen Miila Puruskainen, ja passari Ella Riekkinen pyörittää peliä varmoin ottein. PuWolla onkin laittaa tasokas pelaaja jokaiselle pelipaikalle, ja bonuksena vahvistus Greisen nousee hyökkäyspelissään vielä omalle tasolleen.

JyLen keskipelaajaosasto ei häviä PuWolle hiukkaakaan, ja elävän legendan Kaisa Nymanin johdolla JyLe pelaa voitosta keskipelaajavertailussa. Seitsikon toinen keskipelaaja Anniina Peltonen on osoittanut kovaa virettä koko kauden, ja Siiri Vehmanen täydentää hyvän keskipelaajakolmikon, mutta pelaa tarvittaessa myös hakkurina. Laidasta JyLeltä ei löydy Greisenin veroista ykköshyökkääjää, mutta etuna on monipuolinen laitahyökkys, jota passari Anni Toivonen taitavasti käyttää. Liberopelissä kauden aikana huikeasti kehittynyt ja periksiantamaton Emilia Joensalo tekee puolustuspelissä kaikkensa, ja myös vastaanotto toimii.

Puolivälieräsarjasta on varmasti tulossa tiukka taistelu JyLen ja PuWon välillä. Runkosarjassa PuWo voitti yhden ottelun enemmän kuin JyLe, mutta JyLe nappasi kolmen pisteen voittoja yhden PuWoa enemmän. Keskinäiset peli menivät 1-1. Molemmat joukkueet joutuvat myös pelaamaan puolivälieräsarjan normaalista poikkeavassa salissa. Kotiyleisön myötä kotipeli tulee kuitenkin näyttelemään erittäin ratkaisevaa roolia tässä kahden ottelun sarjassa. Jos yleisö löytää tiensä sankoin joukoin Vaajakosken liikuntahallille kannustamaan JyLeä, antaa se kotijoukkueelle mahtavan taisteluvireen. Voitosta tullaan näkemään lauantai iltana huikea kamppailu.

Tervetuloa Vaajakosken liikuntahallille! Peli alkaa klo 18:30. Pysäköintipaikkoja löytyy liikuntahallin lähistöltä mm. kadunvarsilta, uimahallin parkkipaikalta (uimahalli suljettu pelin aikana), yhtenäiskoulun parkkipaikalta ja tekojäärataa vastapäätä olevalta parkkipaikalta.

Kuva: Ari Hyvönen

PuWo vei puolivälieräsarjan ja eteni välieriin


Viikonlopun puolivälieräottelut päättyivät sekä Jyväskylässä että Kuopiossa PuWon 3-1 voittoon. Näin PuWo lähetti JyLen kesälaitumille ja eteni välieriin. Eräpisteet Jyväskylässä olivat 26-24, 19-25, 17-25, 17-25 ja Kuopiossa 25-16, 25-17, 23-25, 25-16).

Lauantain pelissä Vaajakosken liikuntahallissa PuWon yhdysvaltalaisvahvistus Raeann Greisen sekä Elina Heiskanen olivat hyökkäyksessä JyLelle lähes täysin pitelemättömiä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, vaikka PuWo karkasikin pahimmillaan 6-11 johtoon. JyLe kuitenkin hivuttautui tilanteesen 22-22 erässä hyvin pelanneiden Anniina Peltosen ja Tiina Pöytäniemen johdolla. PuWo vei kuitenkin kaksi seuraavaa pistettä ja eteni eräpallotilanteeseen 22-24. JyLe osoitti kuitenkin kovaa taistelutahtoa ja vei seuraavat neljä pistettä. Erän päätti Milla Aallon rohkea hyökkäys, ja erä näin JyLelle 26-24.

Toinen erä eteni tasaisesti 10-10 tilanteeseen asti Kaisa Nymanin tahdittaessa JyLen peliä, mutta sen jälkeen alkoivat Greisenin ja Heiskasen hyökkäykset purra. Greisen runnoi kovan lyöntinsä torjunnan läpi, ja Heiskasen satasen hyökkäykset painuivat JyLe kenttään. JyLe ei pystynyt vastaamaan PuWon rynnistykseen, ja PuWo eteni 19-25 voittoon.

Kolmannen erän alussa kämmenluun murtuman vuoksi pitkään sivussa ollut Heta Rissanen piti pisteillään JyLeä pelissä mukana. PuWo kuitenkin eteni tutun kaksikon voimin erän loppuun asti vieden sen selkeästi 17-25. Samoin pistein meni myös neljäs erä PuWolle JyLen sortuessa erässä lian moniin virheisiin.

PuWon parhaana pelaajana palkittu Raeann Greisen teki otteluun peräti 26 pistettä. JyLen parhaana palkittiin Heta Rissanen ja nälkäisimmän pelaajan palkinnon sai Anniina Peltonen.

Kuopiossa JyLe osoitti kovaa taistelutahtoa, ja teki pelistä kunnon kamppailun. JyLen torjunta-puolustus toimi erityisesti pelin alussa loistavasti, mutta niin toimi PuWon puolustuskin. Heti pelin alussa PuWon puolustus- ja varmistuspelaaminen osoittivat, ettei PuWon kenttään tehdä pisteitä helpolla. Kaisa Nymanin kovat pommitkin nousivat peliin, ja taistelu oli armotonta molemmin puolin kenttää. JyLe sai tehtyä pisteitä lähinnä keskipelaajien Kaisa Nymanin ja Anniina Peltosen voimin, eivätkä hyökkäykset laidasta uponneet riittävällä teholla. Näin PuWo vei erän JyLen hyvästä taistelusta huolimatta selkeästi pistein 25-16.

Toinen erä eteni tasaisen alun jälkeen PuWon komennossa, vaikka JyLe pelasinkin rohkeaa peliä kaikkien hyökkääjien voimin. Myös PuWo teki erässä pisteitä laajalla rintamalla ja voitti erän 25-17.

Kolmannessa erässä nähtiin huikeaa kamppailua, ja erässä edettiin rinta rinnan loppumetreille saakka. JyLe puolusti palloja peliin kovalla asenteella libero Emilia Joensalon johdolla, ja passari Anni Toivonen jakoi passeja monipuolisesti. Tiina Pöytäniemen rohkeat hyökkäykset valoivat uskoa koko joukkueeseen, ja erä pelattiinkin koko joukkueen yhteisvoimin JyLelle pistein 23-25.

Neljännessä erässä PuWon kokenut keskipelaaja Elina Heiskanen nousi ratkaisevaan rooliin. JyLe ei saanut Heiskasen satasen hyökkäyksiä kuriin, ja hyvästä pelaamisestaan huolimatta JyLe joutui taipumaan pistein 25-16.

Kentän kovimmat pistemäärät tekivät jälleen PuWon Raeann Greisen (23 pistettä) ja Elina Heiskanen (16 pistettä). PuWosta palkittiin passari Ella Riekkinen ja JyLestä hurjasti taistellut libero Emilia Joensalo.

Tappiosta huolimatta JyLe teki pelistä kunnon ottelun, ja jokaisen pelaajan asenne oli kohdallaan. PuWo oli pudotuspeleissä parempi, joten se ansaitsi tiensä välieriin. JyLen kausi kokonaisuuutena oli hyvä, ja huikean tasainen naisten 1-sarjakausi oli erittäin mielenkiintoinen. Heta Rissasen loukkaantuminen runkosarjan loppupuolella toi JyLen laitahyökkäykseen haasteita, mutta valitettavasti vastoinkäymisetkin kuuluvat urheiluun. JyLen joukkue on täynnä upeita persoonia, ja jokainen pelaaja antoi oman tärkeän panoksensa joukkueelle kauden aikana.

JyLe N1 kiittää kaikkia kaudella mukana olleita taustajoukkoja, faneja ja tukijoita, jotka ovat auttaneet joukkuetta, ja olleet sen tukena kauden aikana!

Kuva: Ilkka Salminen

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
N1  - 
( - ) ( - ) ( - )
PuWo
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat