N1:n syyskauden yhteenveto
22.12.2018 10:38 Uutiset / Naisten 1-sarja

N1:n syyskausi sujui hienosti

JyväsLentiksen naisten 1-sarjajoukkueen syyskausi on sujunut hienosti, ja ennen joulutaukoa joukkue nousi kovatasoisen ja tasaisen sarjan toiselle sijalle. Kevään pudotuspeleihin pääsee runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Pudotuspelien voittajat pelaavat välierät, ja kaksi parasta 1-sarjajoukkuetta pelaa mestaruusliigan heikoimman joukkueen kanssa kahdesta liigapaikasta kaudelle 2019-2020. Kauden päätteeksi naisten 1-sarjasta nousee siis varmuudella vähintään yksi joukkue naisten mestaruusliigaan tulevalle kaudelle.

Runkosarjan tilanne 22.12.2018

JyLen joukkue on toimiva yhdistelmä nuoria ja kokeneita pelaajia. Nuorta kaartia edustavat vielä juniorisarjassakin pelaavat Milla Aalto, Iida Fredrikson ja Jutta Lindberg. Reilummin kokemusta omaavat liigajoukkueissakin pelanneet Anni Toivonen, Heta Rissanen ja Siiri Vehmanen sekä joukkueen tähtipelaaja Kaisa Nyman, joka on saavuttanut useita Suomen mestaruuksia sekä Suomen Cupin voittoja. Kaisalla on kokemusta myös ammattilaisena ulkomailla pelaamisesta, ja loistavana joukkuepelaajana Kaisa vie esimerkillään nuoria pelaajia eteenpäin. Joukkueen täydentävät potentiaaliset pelaajat Sini Eerola, Melissa Honkonen, Emilia Joensalo, Laura Meronen, Anniina Peltonen, Saara Piippo ja Tiina Pöytäniemi.

Syksyn harjoittelu on sujunut sekä fysiikka- että lajiharjoittelun osalta suunnitelmien mukaan. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, joten kauden päätavoitteena on pelaajien yksilöllinen kehittäminen, ja samalla joukkuepelin eteenpäin vieminen. Tuloksena onkin ollut nähtävissä selkeää kehittymistä jokaisella osa-alueella. Kausi lähti käyntiin neljällä tappiolla, mutta sen jälkeen pelatuista kymmenestä pelistä on tullut yhdeksän voittoa. Suunnitelmallinen keskittyminen lajitaitojen ja pelitaktiikan kehittämiseen on näkynyt pelikentällä, ja pelin taso on noussut kauden kuluessa aivan 1-sarjan kärkitasolle. Joukkueen henki ja taisteluilme ovat ilahduttaneet myös katsojia, ja tunnelma kotipeleissä on ollut huikea.

JyLen päävalmentajana toimii seuravalmennuksen lisäksi nuorten maajoukkueissa sekä aluevalmennuksessa mukana ollut Tuulevi Piesanen, joka on suorittanut myös valmentajan ammattitutkinnon. Apuvalmentajana on Lentopalloliitton II-tason valmentajakoulutuksen suorittanut Jarmo Lahtinen. Fysiikkavalmennuksesta vastaa joukkueessa liberona pelaava liikuntabiologian opiskelija Emilia Joensalo.

Joukkue kiittää sekä katsojia että tukijoita syyskaudesta, ja toivoo yhteistyölle menestyksekästä jatkoa!


   
Lisää uutisia
JyväsLentis ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat